Hemma i Fernie

De senaste veckorna har varit allt möjligt slags väder. Det var samma värmeslag här som hemma när jag först kom tillbaka. Låg och solade i trädgården, grillade med vänner... och sen vaknade jag upp till snötäckt mark plötsligt en morgon. Väldigt konstigt. Det försvann lika fort som det kommit dock, så nu är det lite varmt och lite regnigt. 

Jag har börjat jobba på golfrestaurangen, vilket är väldigt dött för tillfället med det drar nog igång snart. 
Har aktiverat mig på annat sätt - försökt få bort rosten på min bil, vandrat, köpt mig en mountainbike (!!), börjat springa etc... Det finns många sätt. 
Det var underbart att vara hemma ett tag, men det är himla kul att komma tillbaka till alla mina vänner här också! Nu ska jag bara se till att få  med mig alla på olika äventyr. 
Mitt nya  hus är helt fantastiskt. Jag var lite skeptisk till att flytta in med tre tjejer och trodde det skulle bli riktigt jobbigt. Men jag tycker mer och mer om mina sambos. Det funkar jättebra och vi har himla roligt ihop! (...än så länge. Peppar, peppar, ta i trä.)
Så här såg det ut från balkongen när jag kom "hem" till Fernie. 
 
...och nästa dag så här!
 
Så här rostig var min bil förut...
 
...men med lite "Rustkiller!" och sprejfärg blev den rätt fin. Förutom att de inte hade Subaru-vit, utan det fick bli Ford-vit istället - vilket syns ganska tydligt. Och även mitt försök till tejpning på baklyktan där.... Jaja.
 
Jag gick och köpte oss en grill och bjöd hem alla vänner på grillning och häng i trädgården.
 
Jag och mina jobbarkompisar - Jess och Gen på hike. 
 
Jag och en annan jobbarkompis - Ruby gick på en 5,5 timmars vandring. Helt magiskt vackert. Och vi såg en puma!! Något läskigt...
 
På min och Rubys vandring. Helt fantastiskt. 
 
Vid Silver Spring lakes med några vänner.
 
Där vi hoppade från klipporna ner i iskallt vatten och drack öl. En bra spontaneftermiddag.
 
Min nya fina cykel!! En Santa Cruz Heckler. 


Så jag har till slut köpt mig en cykel, och förstår nu varför alla är så ruskigt tokiga i sina mountainbikes här. Den kostade mig runt 10 000 kr, men jag är så himla glad över mitt inköp! 
Jag och Ryan bestämde oss för att köra en liten campingtur. Så vi började dagen med att köra mountainbike. Han har gjort det i många år och trots att min vän Dave har sagt åt mig att inte köra som jag åker skidor, så kunde jag inte låta bli att släppa på bromsarna och flyga ner i spåret. Och hoppa lite. Ojojoj, leendet på mina läppar höll i sig ett tag. 
Vi fortsatte dagen med en vandring på någon timme där vi slog läger och gjorde upp en eld. Drack lite vin, åt gott och tjabbade en massa. Och på morgonen tog vi en liten vandring till upp på en klippvägg med fantastisk utsikt innan vi gick tillbaka till bilen.
Exakt såhär vill jag spendera varenda lediga stund i sommar!
Dags att börja cykla uppför med cyklarna. Och nerför hade jag för mycket adrenalin för att ha tid att ta kort. 
 
Hit upp cyklade vi, sen gick cykelspåret längs med klippväggen - otroligt fint. 
 
Fin utsikt.
 
Sen var det dags att vandra till vår lägerplats. 
 
Tältet uppe och det här är vad jag vill se när jag vaknar. 
 
Lite vin och lite fiske. 
 
Ryan fick napp! Men vi slängde i den igen...
 
Ännu mer fiske och majskolvsgrillning.
 
En liten vandring upp på klippor med fantastisk utsikt. (Så dagen innan cyklade vi längs klippväggen på andra sidan sjön.)
 
Dags att traska ut igen och åka tillbaka till Fernie.
 
 

Kommentarer
Postat av: Veronika

WOOPWOOOP! Ser SÅÅÅÅ fram emot å komma å hälsa på nu! haha!

2013-06-03 @ 08:00:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0