Säsongens första åk!

Jag har haft en underbar vecka med äventyr igen.
Först körde jag till Nelson där Randy, Nella och Maggie tog emot mig. Vi hade ett par avslappnande dagar med simning, bågskytte (Maggie fick en båge på sin 8-årsdag), trädgårds- och byggnadsarbete, en trevlig middag och som den perfekta avslutningen - mitt första skidåk för säsongen!
Det första jag gjorde när jag kom till Nelson var att gå till Rob (som är Randys vän - skidinstruktör och ägare av en av de bästa sportbutiker jag någonsin varit i) för att fråga hur jag skulle göra med mina skidor som inte passade mina pjäxor. 10 minuter senare hade jag betalat lika mycket som jag betalat för hela tur-kitet för ett par nya bindningar. Rob är en bra försäljare (och jag är en lättövertalad kund…), men jag är helnöjd med mitt köp!


 

Min sista dag i Nelson gick jag, Randy, Rob och Robs fru - Michelle på tur. Vi gick i skidanläggningen (som heter Whitewater), det regnade i stan men på berget var det snö även om det var tungt. Det blev bara ett åk (så bra var det inte, men kul!!) sen hoppade jag i bilen och körde 6 timmar till Banff. Där mötte jag upp Fern och AJ, som jag jobbade tillsammans med på farmen i Quebec. Vi gick ut på en fin trerätters middag första kvällen och drack 650 kr-vin (!!) tillsammans med deras vän Carla. En lång och händelserik dag!


På väg mot Nelson.

Sprider träflis över hallonplantorna i Nelson.
 
Tillbaka i Nelson gör jag lite lätt wwoofing jobb.
 
Jag och Randy byggde en vägg. 
 
Kul med byggnadsprojekt!
 
Slappar med katten Pumpkin.
 
Ut på tur! Jag är nöjd...!
 
På tur - tuff stigning...
 
Randy, Michelle och Rob - dags att åka premiäråket för säsongen!
 
Och dags att testa nya skidorna!
 
Stackars Dusty var fullständigt slut efter att ha sprungit ner i pudret.

Jag stannade fyra nätter i Banff. På onsdagen åkte jag, AJ, Fern och Carla upp till Sunshine village och åkte skidor! AJ och Fern är nybörjare på bräda så det blev inte så jättehård åkning, och skidanläggningen var inte speciellt brant heller. Men det blev lite rolig skogsåkning i alla fall - det hade snöat så pass mycket så man kunde åka i skogen!
Dagen efter jobbade AJ och Fern så jag och Carla åkte upp till Lake Louise, som är en större anläggning lite längre bort från Banff. Brantare, ännu mer snö och mer intensiv åkning! Jag hittade en skog som var helt fantastisk med orörd, halvmeter djup snö och perfekt lutning. I slutet av dagen åkte jag in i ett par träd och begravde en skida ett par gånger för jag var så slut i benen så de lyssnade inte riktigt på vad jag sa. Till råga på allt så var det en otroligt fin och solig dag.


 

Min sista dag jobbade Fern så jag och AJ gick på en fyratimmars vandring till en canyon (kan inte komma på översättning där…), sen var jag utslagen med trötta ben.


 

Jag, AJ och Fern i första liften upp!
 
Sunshine village. 
 
Jag har aldrig sett så många brädåkare i en skidanläggning som jag såg här!!
 
Jag, AJ och Carla.
 
När vi kom tillbaka till bilen var den täckt med ny snö!
 
De har tillgång till ett hotells bubbelpool genom sin lägenhet. Inte tokigt alls...!
 
Och det fortsatte att snöa...
 
Carla och jag i Lake Louise - en underbar dag!
 
Vackra land.
 
Ruskigt rolig åkning i puder!
 
Nöjd med mina svängar här....!
 
Heelt slut i benen, men bra lycklig.
 
Man får unna sig lite gott - rumdrink med kanel. Mums.
 
Solen börjar gå ner.
 
På min och AJs vandring gick vi förbi en varm källa. 
 
Johnston Canyon.
 
Fräcka istappar.

På vägen tillbaka hem till Fernie körde jag inom Calgary för att göra lite ärenden. Det blev ett stopp på IKEA (efter att ha virrat runt i en timme…) där jag, såklart, åt köttbullar och bunkrade upp med allt möjligt gott. Sen brottades jag med en massa julklappshandlande människor på ett shoppingcenter letandes efter ett par skor till jobbet… Misslyckades med det uppdraget.

Det slutade med att jag fick köra hem i mörkret, för jag virrade runt så länge i Calgary. Fast med fullmåne var bergen rätt häftiga. Däremot missade jag hela lanternafestivalen. Så min svan var lite jobb i onödan. Jag var i alla fall tillbaka till fyrverkerierna, men de satte igång en kvart tidigare än vad som var sagt så jag var inomhus och missade även det.
Men jag hade en rolig kväll ute med en massa, massa dans med mina vänner. Skönt att vara hemma igen. Det blev att jag körde 1500 km sammanlagt...!
Ikväll ska jag börja jobba. Det ska vara julbord imorgon (för 200 pers från en kolgruva) så vi ska sätta i ordning borden idag. 

Mums filibabba!
 
Bunkra upp med massa gott...! Tack IKEA.
 
Mycket kaffe blir  det.... Ett par timmar i bilen.

Sista veckorna innan snön kommer (förhoppningsvis...)

Jag har varit ute efter ett par turskidor ett tag nu (vilket innebär skidor med bindning som man kan ta loss hälen på som ett par längdskidor. Och till det stighudar - så man kan gå uppåt på berget...) och hittade ett par second  hand. Väldigt nöjd med mitt köp tills jag kom hem och insåg att mina pjäxor är för små för bindningen... Så fyndar Katrin!
En otroligt fin dag tog jag mig upp på Mount Fernie där jag njöt av min lunch i solen. 
Ett par andra dagar har jag försökt hitta på annat då vädret inte varit så bra. Så en dag körde jag och Jordy till Cranbrook, som är grannstaden en timme bort. Där åt vi glass och sushi. 
Jag var uppe i skidbacken på vandring med två grabbar jag träffat på badmintonen. Kul att kolla in liftsystemet på lite närmre håll.
På tisdagar är det gratis skridskoåkning i ishallen. Så jag, Jordy och Tal var där och åkte lite skridskor. 

Jag tog mig en tur till upp på Mount Fernie. En fin dag så jag njöt gott av mina nudlar i solen!
 
Utsikt från Mount Fernie.
 
Och utsikt åt andra hållet. 
 
En dag var det mindre bra väder i Fernie så jag och Jordy körde till grannstaden, Cranbrook och åt sushi!
 
Jag var på en hike uppe i skidbacken...! Snart så!!
 
Gratis skridskoåkning i ishallen. Tal (Israel) och Jordy (Australien) är lite vingliga på skridskor. (Jag var inte mycket bättre själv dock...)
 
Jag fyndade ett par turskidor. Glad i hågen tills jag kom hem och insåg att bindningen är för stor för mina pjäxor... Ska lösa detta på nåt sätt.
 
Luna har hittat en stoor pinne. 
 
Inlagd ingefära...! Mumma!
I onsdags var det dags för ännu en roadtrip. Då jag antagligen dragit på mig en förkylning var jag inte så sugen på en vandring idag så det blev varma källor istället. (Dessutom fick jag lite ont i benet när jag ramlade balanserades på en stock och ramlade med låret på stocken... Bra där.) 
Jag, Tal och Jordy gjorde det till en heldag då vi även körde inom Fort Steele - en gammal guldrushby från slutet av 1800-talet där vi strövade omkring och tittade på gamla hus och fina djur. 
Den varmaste poolen vid varma källan var nog uppåt 40 grader, vi doppade oss i floden några gånger med - ca 0-gradigt. Brr...! 
De har en lanternafestival om två veckor här. Så vem som vill får komma och göra sin egen lanterna att gå i paraden (som jag antar att det kommer vara...). Så jag och Jordy gjorde en varsin lanterna i papier maché. Min är en svan och hans en sköldpadda. Kul pyssel! 

Det är dags för mig att lämna Fernie för en vecka, så jag förhoppningsvis kommer tillbaka till ett snötäckt berg. Jag ska åka till Nelson - till farmen jag wwoofade på ett tag. Där blir det slaktning av får vilket jag ser fram emot! Jag beordrades att ta med sim- och vandringskläder och skidor så vi får se vad som hittas på...!
Sen ska jag köra vidare till Banff - där jag har två kompisar från England som jag ska hälsa på. (Ett par som jag firade midsommar med på en farm i Quebec i somras.) Där har skidbacken redan öppnat så jag ser fram emot att köra lite svängar i backen! 
När jag kommer tillbaka till Fernie blir det till att börja jobba. Den 25 november börjar allvaret. Och den 1 december börjar leken då backen öppnar!
Tal, Jordy och jag gjorde en roadtrip till en varm källa - Lussier springs!
 
På vägen körde vi inom Fort Steele - en gammal bevarad guldrush by från slutet av 1800-talet. Jordy hittade en katt att kela med. En av många...
 
Ett gammalt postkontor bland bergen. Fort Steele.
 
Vi hittade lekplatsen!
 
Donkey.
 
Om två veckor är det en lanternafestival - så de som vill får komma och göra sin egen lanterna. Jag och Jordy är mitt uppe i pysslet!
  
Här är min lanterna!
 

Halloween och väntan på att snön ska komma tillbaka

Vyn från gatan jag bor på...!
Snön är borta och bortglömd. Den senaste veckan har det bara regnat här. Jag har underhållit mig med simning, cykelträning i vardagsrummet, lite vandring, badminton (kul!!) och bakning.
Jag har gjort surdegsbröd (från surdegen jag fick med mig från senaste farmen), surkål, morotsmuffins och banan- och chokladmuffins. 
Något som har förändrats från tidigare säsonger och resande är mina matvanor. För en gångs skull äter jag ordentligt och bra mat...! Äldre och klokare minsann.

De är inte lika galna i Halloweenfirandet i Kanada som de är i USA men det var mycket pynt utanför husen och många barn som kom för bus eller godis. Jag, Jennifer och Dwight skar en varsin pumpa och sen klädde jag ut mig till lieman och gick ut på fest. Alla går verkligen in för utklädnader här. Jag var ute helgen innan också, men inte utklädd och jag var i princip ensam om att inte vara det. 
Jag, Jennifer och Dwight med våra konstverk.
 
Jag och Jennifer utklädda för Halloween.
 
Ute på promenad på ett av de många mountainbikespåren när det fortfarande var en del snö kvar. 
 
 
  
Mitt första surdegsbröd. Lite missformade och         
degiga i mitten eftersom vi hade bråttom iväg
till en middag. Några minuter i brödrosten löser
degigheten dock...!
Banan- och chokladmuffins.
 
Surkål. Mumma! Färdig om två veckor...!
Jag har blivit bjuden på flera middagar med alla mina nyfunna medelålders vänner. Himla trevligt, men det är lite dags för mig att skaffa mig vänner i min egen ålder. Jag är på god väg...
Jag har träffat en Australienare - Jordy - som inte har så mycket annat för sig om dagarna så igår var vi på en premiär för en mountainbikefilm i byn och idag var vi på en lite annorlunda hike och en liten julmarknad i en by lite längre bort i dalen. 

Jag har blivit lämnad ensam att sitta hund- och husvakt i en vecka då Dwight och Jennifer är iväg. Det betalar min hyra för den veckan så inte så tokigt! Och liten hund - ganska lättvaktad. Hon ligger nu jämte mig i soffan framför brasan. 
Julstämning när jag och Jordy hittade en julmarknad i grannbyn!
 
Vi körde till en sjö och gick därifrån på en hike.
 
Klättring upp bland grottor på en stor klippvägg på gång - Jordy täljde sig ett "spjut" som vapen mot tänkbara pumor eller björnar.
 
Inga björnar eller pumor mötte vi men vi fick en fin utsikt.
 
Jag och Jordy på "toppen" av en intressant vandring...
 
Sen var det dags att gå ner (kasa ner) bland all småsten innan det blev mörkt. Skidsäsongsträning på hög nivå!
 
Här är min andra nya kompis... Dags att göra nåt vettigt med mitt tidsfördriv.
 
Så är jag hundvakt åt söta Luna.

RSS 2.0