Glad midsommar!

Inte bara öste det ner regn när vi skulle fira midsommar här - det blev en ordentlig översvämning. Den värsta på 50 år. Calgary (som ligger 3,5 timmar bort) drabbades hårt. Även Canmore, där motorvägen som går genom hela Kanada nu är avstängd. 
I Fernie har det inneburit att mångas källare har blivit översvämmade, floden har stigit nåt otroligt vilket har inneburit att bland annat en park är fullständigt under vatten. 
Vi bor högt ovanför floden så oss har det inte påverkat nåt som tur är. Golfbanan är dock översvämmad, så det är inget jobb för tillfället. 
 
Här är en länk om översvämningarna i Calgary.
http://www.dn.se/nyheter/varlden/katastroftillstand-efter-kraftiga-oversvamningar/

Vi hade en inflyttningsfest i förra veckan då vi hade knytkalas med tema finger-/tapasmat och tanken var att det skulle vara en midsommarfest. Maten var helt otrolig och vi fick till en midsommarstång, men det spöregnade (ni kan tänka er mängderna med tanke på översvämning...) så det blev ingen dans kring den. Men det blev en trevlig kväll, hela huset var i princip fullt. Det blev en jam-session i vår man cave och dans till 2 på natten. 
Jag har mött en puma. Igen. Fast nu var den läskigt nära. Kom runt ett hörn på min klättring upp (jag var ensam och gjorde kanske inte så mycket ljud ifrån mig som jag borde) och plötsligt får jag ögonkontakt med en stor katt, ca. 30 meter bort. Folk skämtar alltid att man upptäcker inte en puma förrän den drar en i nackskinnet - den har stenkoll på vart du är. Men här lyckades jag alltså överraska en, så den sprang iväg. Men jag var hyffsat skärrad efteråt...

Jag har hittat mitt andra favoritspår nu - Southern Comfort. Som min andra tur för dagen körde jag, Glen och Tom upp 500 fallhöjdsmeter. Vi var väldigt slut när vi väl kom till toppen men herregud vad kul vi hade på vägen ner! Flera high fives på botten och mitt adrenalin var på topp. Nästan lika bra som skidåkning i puder!!

Som en trevlig start på veckan blev jag medbjuden på forsränning. Det var jobbet som anordnade detta och tydligen var jag den enda som hade en fast plats från början medan resten blev framlottade. Dessutom får jag numera min mat gratis när jag jobbar som en löneförhöjning. Jag måste ha gjort nåt bra i vintras...! 
Det var grymt kul att köra forsränning, om än lite smått kallt. Och vi fick dessutom foton som de tog gratis. Så se och njut lite längre ner. 

Här är en bild från när jag och Ryan campade för några veckor sen. En engelsk tjej tog en bild på när jag hoppade i vattnet och jag fick den precis på mailen. 

Detta är en stor park med en frisbee golfbana. Nu forsar floden fram genom parken...
 
Frisbee korgen är under vatten.
 
Översvämning i Fernie.
 
Jag och Glen är ute och cyklar. 
 
=)
 
Vi råkade hamna i stor pöl, efter översvämningarna. Så vi fick gå genom buskar och snår, över på en stock men fick till slut ge upp och bli blöta för att ta oss över. Vi hamnar alltid i såna här situationer - även när vi åker skidor ihop. 
 
Dags att köra nerför Swine flu. Samma tur som jag mötte puman på... (Mamma - jag har skaffat benskydd!)
 
En fin solnedgångsutsikt från huset. 
 
Jess och Luke hjälper mig att klä midsommarstången. 
Glad midsommar! Kate, jag, Adam och Jess med vårt mästerverk.
 
Massvis med god mat dök upp på knytkalaset. 
 
Detta är vår man cave - isolerat med fullt fungerande bar med kylskåp och vask. 
 
Folket jammar på olika instrument. 
 
Jag och Kate (min arbets- och sambo) är bartenders. 
 
Kate, jag och Zoe - mina underbara sambos. 
 
Så anordnas en ordentlig födelsedagsfest - ute i skogen, 20 minuter på grusväg, sätter man upp ett djbås och ordentliga högtalare och sen är det fest hela natten lång. Jag och Kate jobbade till 2.30 på natten så vi körde bara ut en liten sväng, men klockan 4 var det inga tecken på att festen höll på att avta. 
 
Glen, jag och Tom klättrade mer än 500 fallhöjdsmeter, vilket tog lite mer än en timme. Sjukt nöjda och svettiga här.
 
Utsikten var inte så pjåkig. 
 
Och sen var det dags att köra ner. Ingen av oss hade gjort denna slingan förr. Men vi alla tre tjoade och tjimmade och skrattade hela vägen. Definitivt mitt favoritspår!! Det gick fort, det var lagom brant och vi körde i en massa vatten- och lerpölar. Adrenalinet på topp!
 
Så här såg överkroppen ut när jag kom hem. Lycklig och lerig. Som att vara 5 igen!
 
Dags för rafting med jobbet!! (Halva) jag, Jess, Andi och Indigo. 
 
Bull river. Vi raftade INTE denna sektionen...
 
Disigt och lite regnigt. Gör ingenting när man ändå blir blöt. 
 
Dags att ge oss ut på floden. Francois, Ashley, vår guide Paul, Indigo och Jess. 
 
Lugn uppvärmning med fin vy. 
 
Vattnet är högt efter översvämningarna så det var som ett långt vattenfall ut från skogen. 
 
Canyon Rafting company.
 
Varm soppa under ett träd i skydd mot regnet. Väldigt välkommet i väntan på lunch.
 
Vår raft poserar vackert. 
 
Tjohooo! Jag tjoar lika mycket som vanligt när jag blir exalterad. (Jag i röd jacka) 
 
Rakt in i vågen!
 
Splash! 
Grymt kul dag! Tackar Canyon Rafting för den dagen, jag lovar att göra reklam för dem. 
 
 

En massa cykling och lite vandring

Jobbet har satt igång lite mer nu, så jag jobbar 4-5  dagar i veckan. Trevligt att ha en inkomst igen.
När jag inte jobbar cyklar jag mest. Är jag ledig kör jag en runda på morgonen och en på kvällen oftast. Annars helst en gång om dagen i alla fall. 
Mina första rundor på cykeln tog mina vänner upp mig på rätt tuffa grejer - tuff klättring upp och tekniskt nerför. Jag hoppar av och går ibland och tvära svängar har jag inte blivit bra på än men i övrigt utvecklas jag rätt snabbt. Och jag förstår verkligen varför folk pratar så mycket om det i byn. Det är ruskigt, ruskigt roligt! Och det är ett bra träningspass när man cyklar uppför i 30-50 minuter. 
I övrigt har mitt liv de senaste tolv dagarna bestått av matlagning. Jag och min rumskompis, Zoe, har gjort en Detox vilket innebär att man rensar kroppen från gifter man stoppar i sig vanligtvis. Jag ville mest testa för att se om jag kände nån skillnad med tanke på hur mycket socker jag äter vanligtvis. 
Så dieten innebär; inget socker i någon form, endast färska råvaror, inget mjöl eller bröd, inga mjölprodukter. Och av någon anledning inte heller banan, apelsin eller vindruvor. Och sen en massa andra restriktioner.
Första veckan var plågsam. Men andra veckan gick helt ok. Jag kan dock inte säga om jag mår speciellt annorlunda... Imorgon börjar friheten igen så vi ska ut och äta frukost på stan! 
Det har också hunnits med en vandring på en av bergstopparna runt Fernie som jag har haft på mina lista.  Och en solig dag åkte jag och fyra tjejer söderut och slappade och badade  i en sjö. 
Under 12 dagar har jag och min rumskompis Zoe gjort en D-tox vilket har inneburit en diet utan mjöl, mjölkprodukter eller socker. Tänkte att det kunde vara bra för mig (med tanke på hur mycket socker och grejer jag äter vanligtvis) och för att se hur jag mår. Jag har velat avbryta ganska många gånger men mår rätt bra nu. 
 
Zoe och jag gjorde en lasagne med aubergine som substitut till pastan.
 
Jag tog och gjorde en dessert innehållande rabarber, jordgubbar och äpple. Som smuldeg blev det quinoa, nötter och havregryn. Och kokosmjölk med kanel på istället för glass. Den satt fint efter 10 dagar utan nåt sött kan jag säg!
 
Jag och Ruth njuter av regnbågsutsikt från vårt hus. 
 
Dubbel regnbåge - och det här är vad vi ser från vårt hus. 
 
Jag cyklar och cyklar och cyklar numera. I princip en gång om dagen. Om jag kan, två gånger. Det här är på toppen av mitt favoritspår just nu - Swine flu. Jobbig klättring, men väl värt utsikt och körningen ner!
 
Jag gick på en hike med två kompisar upp ett av bergen runt Fernie. 
 
Helt slut efter brant klättring, dags för paus. Laura och Matt. 
 
Matt, Laura och jag kom till toppen av Mt Proctor. Vi gick vidare till den andra toppen du ser i bakgrunden också. 
 
Fin mossa. Fin vy. 
 
Nöjd på toppen av berget. 
 
Jag och  ett gäng tjejkompisar tog en dag av ledighet i solen vid en sjö.
 
Och det var inte ens speciellt kallt i vattnet. 
 
 
Här är golfrestaurangen där jag jobbar nu. 
 
Och det här är utsikten över golfbanan från restaurangen. 

Hemma i Fernie

De senaste veckorna har varit allt möjligt slags väder. Det var samma värmeslag här som hemma när jag först kom tillbaka. Låg och solade i trädgården, grillade med vänner... och sen vaknade jag upp till snötäckt mark plötsligt en morgon. Väldigt konstigt. Det försvann lika fort som det kommit dock, så nu är det lite varmt och lite regnigt. 

Jag har börjat jobba på golfrestaurangen, vilket är väldigt dött för tillfället med det drar nog igång snart. 
Har aktiverat mig på annat sätt - försökt få bort rosten på min bil, vandrat, köpt mig en mountainbike (!!), börjat springa etc... Det finns många sätt. 
Det var underbart att vara hemma ett tag, men det är himla kul att komma tillbaka till alla mina vänner här också! Nu ska jag bara se till att få  med mig alla på olika äventyr. 
Mitt nya  hus är helt fantastiskt. Jag var lite skeptisk till att flytta in med tre tjejer och trodde det skulle bli riktigt jobbigt. Men jag tycker mer och mer om mina sambos. Det funkar jättebra och vi har himla roligt ihop! (...än så länge. Peppar, peppar, ta i trä.)
Så här såg det ut från balkongen när jag kom "hem" till Fernie. 
 
...och nästa dag så här!
 
Så här rostig var min bil förut...
 
...men med lite "Rustkiller!" och sprejfärg blev den rätt fin. Förutom att de inte hade Subaru-vit, utan det fick bli Ford-vit istället - vilket syns ganska tydligt. Och även mitt försök till tejpning på baklyktan där.... Jaja.
 
Jag gick och köpte oss en grill och bjöd hem alla vänner på grillning och häng i trädgården.
 
Jag och mina jobbarkompisar - Jess och Gen på hike. 
 
Jag och en annan jobbarkompis - Ruby gick på en 5,5 timmars vandring. Helt magiskt vackert. Och vi såg en puma!! Något läskigt...
 
På min och Rubys vandring. Helt fantastiskt. 
 
Vid Silver Spring lakes med några vänner.
 
Där vi hoppade från klipporna ner i iskallt vatten och drack öl. En bra spontaneftermiddag.
 
Min nya fina cykel!! En Santa Cruz Heckler. 


Så jag har till slut köpt mig en cykel, och förstår nu varför alla är så ruskigt tokiga i sina mountainbikes här. Den kostade mig runt 10 000 kr, men jag är så himla glad över mitt inköp! 
Jag och Ryan bestämde oss för att köra en liten campingtur. Så vi började dagen med att köra mountainbike. Han har gjort det i många år och trots att min vän Dave har sagt åt mig att inte köra som jag åker skidor, så kunde jag inte låta bli att släppa på bromsarna och flyga ner i spåret. Och hoppa lite. Ojojoj, leendet på mina läppar höll i sig ett tag. 
Vi fortsatte dagen med en vandring på någon timme där vi slog läger och gjorde upp en eld. Drack lite vin, åt gott och tjabbade en massa. Och på morgonen tog vi en liten vandring till upp på en klippvägg med fantastisk utsikt innan vi gick tillbaka till bilen.
Exakt såhär vill jag spendera varenda lediga stund i sommar!
Dags att börja cykla uppför med cyklarna. Och nerför hade jag för mycket adrenalin för att ha tid att ta kort. 
 
Hit upp cyklade vi, sen gick cykelspåret längs med klippväggen - otroligt fint. 
 
Fin utsikt.
 
Sen var det dags att vandra till vår lägerplats. 
 
Tältet uppe och det här är vad jag vill se när jag vaknar. 
 
Lite vin och lite fiske. 
 
Ryan fick napp! Men vi slängde i den igen...
 
Ännu mer fiske och majskolvsgrillning.
 
En liten vandring upp på klippor med fantastisk utsikt. (Så dagen innan cyklade vi längs klippväggen på andra sidan sjön.)
 
Dags att traska ut igen och åka tillbaka till Fernie.
 
 

RSS 2.0