Julfirande i Fernie

God jul och god fortsättning allihop!! 
 
Så här firade jag jul i år:
 
Julaftons morgon var en fin morgon.
 

På juldagen blev jag och Quinn inbjudna till Jennifer och Dwight (mina hyresvärdar) på frukost. Här med en uppklädd Luna.
 
Julfrukosten är inte riktigt som hemma - här var det croissanter och fruktsallad. 
 
Luna underhåller under julklappsöppnandet. 
 
Julskidåkning såklart.
Hela familjen Gross - Dwight, Drew, Jayden och Jennifer - uppe på högsta toppen på skidområdet, Polar peak.
 

Utsikten från Polar peak (en av de få dagarna då man faktiskt ser nåt här uppe...)
 
En nöjd Katrin uppe på Polar peak med Fernie nere i dalen i bakgrunden.
 
På kvällen var vi på middag hos familjen Watson. Dwight, Jennifer, Niel. Här spelar vi spel där man ska förklara ett ord med andra ord. 
 
Jag och Quinn hos famlijen Watson på juldagen.
Så de senaste veckorna har jag suttit husvakt åt ett par vänner. Och det kom även två katter med på köpet. 
Det har varit ett par magiska veckor då det inte slutade snöa i princip över huvudtaget på en hel vecka. Så varje dag var alla spår igensnöade uppe på berget, varje dag var det i princip bara färska spår jag gjorde. Helt otroligt!
Quinn har av någon anledning inte varit riktigt lika åksugen som alla andra i byn. Han var bara uppe några gånger, och resten av tiden låg han mest hemma och kollade film. Det  var lite frustrerande för mig, när förhållandena var så ovanligt bra, men jag minns kanske bara inte hur det är att vara 17...
Min benskada som har varit återkommande de senaste tre åren verkar också ha gett med sig något. Jag gick till en pjäxsnubbe som sa åt mig att inte spänna mina pjäxor så hårt. Och det hjälper faktiskt! Jag ska köpa honom en flaska vin. 
Här är en länk till en video när jag åker, så ni får en hum om hur bra jag har det... 
 
(Denna är dock oklippt, och efter ca 1,30 min virrar jag mest runt då vi åkt lite fel...)

Jobbet har dragit igång på allvar med lunchrusch och mycket folk även på middagen. Imorgon ska tydligen vara den värsta dagen på året. Jag fick en liten känning av det idag, men förväntar mig att imorgon ska vara snäppet värre. Tiden går fort i alla fall!
Katterna som jag passar; Shazzy.                    
             
...och Dinger.
 
Vi var och såg the Hobbit en dag. Jag hade precis åkt på en förkylning och sov under större delen av filmen. Dessutom är jag inte ett tillräckligt stort fan av  den genren.
 
Snö, snö, snö, snö.......
 
Uppe och åker med Glen och Julie.
 
Lite knatande, men ojoj vilket åk sen!
 
Mjukt och fluffigt! 
 
En fantastisk dag i backen med Ryan (som jag gick lavinkurs med) och hans kompis Ben - två otroligt bra skidåkare vilket fick mig att pusha mig själv, vilket är bra! Brant, mjukt, hopp, kul som sjutton!
 
Snön yr i ansiktet vid varje sväng, precis som det ska vara. 
 
Snövallarna växte snabbt då det snöade 170 cm på en vecka. Här är första solglimten på länge.
 
En fin kväll i centrum av Fernie, efter en vecka av snöande. 

Önskar alla ett riktigt gott nytt år!!

Underbar skidåkning, lavinkurs och julgransjakt!

Tiden flyger förbi här och jag njuter av varenda sekund.
Det har blivit mycket skidåkning den senaste tiden, och jag imponeras varenda gång jag är uppe på berget på hur mycket orörd snö man kan åka. Jag har åkt mycket med ett stort gäng på ca 8 personer - vilket jag vanligtvis skulle tycka är lite för många men vi är alla på samma nivå och har himla roligt ihop så det är bara kul!
Jag förstår verkligen hetsen över skidåkningen, för den är fantastisk, och kan inte bärga mig inför mera snö! Berget och möjligheterna är otroliga.


En av de första dagarna uppe på berget. Fantastiskt.
 
Fint.
 
Bara möjligheter!
 
Detta var ett par av de bästa svängarna jag haft i mitt liv i nysnö! Paul är fast i den djupa snön...
 
Ett fint åk i skogen!
 
Den här dagen var vi 8 personer som var ute och åkte ihop. Kul!!
 
 
Paul genom en dimmg lins efter snöbollskrig...!
 
Paul, Glen och Tom uppe på berget. 
 
Snötäckta efter några minuter i liften. 
 
En fin morgon. 

Jag gick på en konsert och kollade in det lokala bandet - Shred Kelly. Helt otrolig energi på scen och grymt bra!
 
Jennifer tog mig ut på brant åkning. Jag var lite tveksam här men det var ruskigt bra!
 
Jennifer har tävlat i skidåkning och är riktigt duktig.
 
...och jag är helnöjd att vara ute och åka!!
 
En värmande brasa i backen.


Quinn har kommit hit och hälsar på mig i två veckor. Han är Dylans lillebror (Dylan som jag bodde hos i Montreal) och är 17 år. Jag förstår snacket om att föda en tonåring nu… Jag passar ett pars lägenhet i ett par veckor, så det passar utmärkt även om det är lite meckigt att flytta fram och tillbaka.

 

Jag körde till Calgary i onsdags och skulle hämta Quinn på flygplatsen (efter ett misslyckat försök att ordna en buss, men de går inte så tidigt på säsongen), jag tog med mig Paul eftersom jag inte ville köra ensam. Det visade sig vara ruskigt halt så i 100 km/h tappade jag kontrollen över bilen och efter att ha åkt fram och tillbaka ett par gånger med bakändan snurrade vi ett varv och gled in med bakändan i räcket. Ståendes på andra sidan vägen ser jag en lastbil komma mot mig och kan inte få igång bilen. Jag vet att lastbilen ser mig, men att han ska väja skulle vara väl så farligt. Till slut får jag igång bilen och kommer över till min sida vägen och stannar och inspekterar skadan. En extrem tur gjorde att allt där var var en liten buckla under baklyktan. Paul tog över resten av körningen även om han erkände när vi var hemma igen att han var väldigt skärrad han med. När det började snöa och var mörkt på vägen hem satt jag ihopkrupen och blundade.
Jag är otroligt glad och inser vilken himla tur vi hade. Fem minuter innan detta hände ringde en kompis till oss och sa att hon hade krockat i Fernie. Jag tror dock att jag behövde en väckarklocka som denna för att inse och få respekt över väglag.


En himla tur att detta var den enda skadan efter att ha tappat kontrollen på motorvägen.
 
Men vi fick plockat upp Quinn på flygplatsen i alla fall.

Och så tog jag med Quinn upp i backen - han var väldigt imponerad av skidsystemet.


Idag började jag jobba på riktigt uppe på restaurangen på berget. Det var en väldigt lugn dag så jag fick inte riktigt känna på nån stress, men det är mycket att lära.

Jag var på en lavinkurs förra veckan. Det var tre kvällar med teori och en dag uppe på berget då vi grävde i snön och gjorde snötest och det iscensattes ett olycksscenario. Väldigt givande och lärorikt!


 

Inför julfesterna pyntar jag och Krystal en gran.
 
På lavinkurs - Ryan gör ett test hur stabil snön är. 
Alla gräver en varsin vägg för att göra tester på hur stabila olika snölager är.
 
Kyle letar snölager. 
I fredags var det dags för att hugga ner en julgran! Dwight och Jennifer (som jag bor hos) bjöd med mig och Quinn att följa med när de skulle ta med sin son och hennes flickvän att leta julgran. En olycka på vägen till Fernie gjorde att de aldrig kunde komma, men Paul följde med och även en kompis till oss och till Jennifer och Dwights son - Glen. En himla rolig eftermiddag som avslutades med en stor middag.
Jennifer mäter om julgranen är lagom hög...
 
Jenniifer, Luna, Glen, Paul och Quinn på julgransjakt!
 
Paul hittade en gran och sågade ner den med Veronikas världsmästarsåg!
 
Jag och Quinn hittade en liten en till vår lägenhet (eftersom vi redan har en färdigpyntad plastgran...)
 
Paul, jag och Dwight med dagens kap! Nöjda.
 

Invigning av Fernies skidbackar!

Jag har börjat jobba, skidbacken har öppnat och jag börjar få julstämning. 
Jobbet hittills har varit rätt enkelt. Det har varit två julbord för en kolgruva som vi först dukat upp för och serveringen var bara att fylla upp buffé (dricka togs hand av några andra) och sen samla in tallrikar och glas. Sen åkte den mesta av personalen upp till skidbacken (julbordet var nere i byn) där vi diskade och putsade allting. 
Jag trivs med mina arbetskompisar, och jag tror att det kommer bli riktigt bra att jobba där i vinter. Restaurangen som jag kommer jobba på i skidbacken heter Corner Pocket och den öppnar den 15 december, så fram till dess kommer jag att jobba på några fler julbord. De två närmaste dagarna ska vi julpynta. 
Förra veckan var det en fest i skogen som kallas "Mogul smoker". Det hade satts upp en scen där DJs spelade hela natten fram till 8 på morgonen, och en stor brasa där det brändes skidor som offer till snöguden. Kan väl inte påstå att det hjälpte så mycket, eftersom det har regnat rätt konstant och rejält sen dess... Men det var en kul kväll! Jag stannade dock inte längre än till 4.
Jag och Jennifer åkte på en liten tur eftersom Luna (hunden) skulle klippas. Här har vi världens största kollastare i Sparwood.
 
På "Mogul smoker" - mitt ute i skogen, hög musik, massa folk. Regn dessvärre men bra drag ändå.
 
Jordy och Breanne på Mogul smoker.
Som ni säkert vet så är det ingen NHL i år. Det hade varit kul att kolla nån match när man är i Kanada, men jag nöjer mig rätt gott med Fernies yngre liga med The Ghostriders. Jag var där och kollade en match i helgen med två nyfunna  vänner - Paul och Kristal från Australien. 
Det har regnat en del det senaste som sagt. Öppningsdagen på berget i lördags spöregnade det, så jag var inte ens uppe. Satt inne och kollade på tre skidfilmer den dagen istället med en kompis. Och griljerade en skinka! 
Söndagen var åkte jag upp med ett gäng och vi hade riktigt kul! Vi var på samma nivå skidåkningsmässigt och regnet hade som tur var blivit snö på toppen så det blev till och med lite off pist åkning. På måndagen var det ännu bättre, då de öppnade  lite mer terräng och det blev ett par riktigt bra åk i skogen!
Självklart börjar jag känna av lite vanliga ben- och knäbesvär så när vi åkte upp idag blev det bara två åk för mig, sen kände jag att jag behövde lite vila.
För att komma i julstämning här kollar jag på julkalendern varje morgon när jag äter min julskinksmacka (saknar bara ordentlig sötstark senap...) och nu har jag äntligen bakat lussebullar också! Saffran här kostar ca 100 kr  för 0,5 g, så istället bad jag familjen skicka mig lite hemifrån. Den kom igår (jag tackar er ödmjukast! Särkilt Samuel för min fina biiiis.), så idag körde jag igång bakandet. Eftersom jag inte kunde hitta nån kvarg här, fick det bli sour cream - men det funkade bra det med! Det tog också en stund innan jag lyckades klura ut konverteringen från färsk jäst till torrjäst. 
Paul kom och hjälpte mig att baka och han var rent i extas för att han tyckte det var så kul. Så nu är även min frys full med lussebullar!! 
Så nu väntar mer jobb. Nästa vecka ska jag gå en lavinkurs. Jag ska antagligen följa med familjen Gross (som jag bor hos) att hugga ner en julgran. Och dessutom ska jag flytta in i lägenheten jag ska passa i några veckor.
Fernie Ghostriders vs Castlegar. (3-3)
 
Kristal, jag och Paul på ishockey.
 
Äntligen i skidbacken i Fernie! Här har de precis öppnat en ny del (efter att ha lavinsäkrat det) - ojojoj så mjukt det var!! Ett par glädjetjut på vägen ner.
 
Paul hoppar första dagen uppe i backen.
 
Paul, Glen och jag njuter!
 
Griljerad skinka. Mumma.
 
Paul koncentrerar sig för att göra lussebullarna rätt.
 
Paul sätter russinen i lussebullarna. Se även Luna i bakgrunden. 
 
63 bullar blev det sammanlagt...!
 
 

RSS 2.0